Hoe moet je een date aanpakken?

Daten kan natuurlijk wel eens moeilijk zijn, het is spannend en sommige weten gewoon niet wat zij moeten doen. Hoe pak je eigenlijk zo'n date aan en waarop moet je letten? In deze tekst gaan wij allemaal tips en ideeën geven over wat te doen tijdens het daten en hoe je überhaupt je op een date moet voorbereiden.

1. Hoe een eerste date voelt

Het is natuurlijk heel erg spannend als je de kans hebt om een date te hebben met een meisje of jongen. Je weet dan bijvoorbeeld niet wat je moet doen of hoe je het allemaal moet regelen. Daarnaast heb je misschien ook wel de angst over hoe zij over jou gaat denken en of dat je er niet nerveus over komt. Dit is allemaal heel erg normaal. Het is zo dat niet iedereen hetzelfde is en dus ook niet het even makkelijk hebben, sommige mensen hebben nou een maal genoeg zelfvertrouwen om het vlekkeloos te doen terwijl de ander er misschien moeite mee heeft. Natuurlijk is dit niet het einde van de wereld, je kan voor deze problemen hulp zoeken. Je kan ook zelf oefenen met bekenden of familie. Misschien weet je niet zo goed waar je kan beginnen met of een afspraak goed voor bereiden of hierin hulp zoeken, maar hiermee kunnen wij helpen in deze tekst.

2. Emoties die je voelt

Zoals benoemd kan je misschien nerveus, zenuwachtig voelen en is het misschien allemaal heel erg eng. Je vind natuurlijk dat je een goeie indruk moet geven en je best moet doen. Daarnaast denk je misschien ook te veel na zoals hoe zij over jou gaat denken, of alles wel goed is en noem maar om. Eigenlijk is dit een slechte manier van denken, het is niet zo erg als je denkt. Het kan misschien zijn dat je er netjes uit moet zien en een goeie indruk moet geven, maar dit kan eigenlijk ook wel een slecht beeld geven naar de ander toe. Ook kan het er nerveus uitzien ook een slechte indruk geven, het laat zien dat je bang bent en vaak vinden vrouwen of mannen niet echt fijn. Daarom moet je leren je emoties in bedwing te houden en er niet bang voor zijn. Als jij er zelfvertrouwen overkomt dan geef je gelijk alleen sterk en positieve indruk naar de ander toe. Ook is het belangrijk om jezelf te blijven. Als jij dingen zegt die niet kloppen kan zij misschien een ander of verkeerd beeld van jou krijgen. Het beste is om jezelf te blijven. Ook moet je het zo zien. Als de ander jou niet accepteert om wie je bent, dan is het misschien meestal het beste om de ander te laten gaan en weer op zoek te gaan. Dan moet je ook acceptatie leren. Accepteren dat het soms gewoon niet kan met die ander.

3. Hou het simpel maar niet te simpel

Je zou misschien denken dat je heel veel moet doen voor een date. Misschien wel naar een restaurant gaan of iets luxe doen. Dit is ook een foute denkwijze. Meestal is simpel ook goed genoeg, bijvoorbeeld naar de film gaan of zelfs naar een park gaan. Zo kan je ook beter in je vel zitten. In plaats van dat je loopt te stressen om waar je met je date heen moet gaan en of het goed genoeg is kan je het ook simpel houden. Hierop moet je ook een bepaalde denkwijze hebben. Als bijvoorbeeld jou date het niet leuk vond of het niet fijn had met jou betekend dat al dat het niks gaat worden en dat de ander alleen maar gaf om waar je met haar naartoe zou gaan, in plaats van om jou te geven. Dit is ook belangrijk om te weten, je moet ook jezelf belangstelling geven in plaats maar denken dat je alles zal proberen en doen zo lang je de ander mag hebben. Het doel van een date is uiteindelijk om een band en een klik te vinden met de ander, niet om te kijken hoe goed jij je geld spendeert aan een luxe date. Helaas heb je soms ook mensen die daten om alleen maar luxe te kunnen eten in plaats van echt opzoek te zijn naar iemand. Pas daar ook goed mee op, hou het simpel en geef jezelf ook een beetje belangstelling.

4. Indruk naar jou date toe

Wat fijn, je hebt een date en je zit met haar aan tafel, maar wat nu? Het is belangrijk om belangstelling te tonen. Dus met andere woorden, laat zien dat je interesse hebt in de anders. Hiervoor is het handig om allerlei vragen over haar te stellen. Het is handig om te vragen naar alles over haar, zoals haar hobby's of afkomst. Vandaaruit moet je dan ook door vragen zoals over een van haar hobby's. Praat niet te veel, laat haar ook aan jou interesse tonnen en dit kan ook storend zijn als jij steeds maar praat. Naast dat je goed praat moet je ook een goeie houding hebben. Het kan onbeleefd overkomen als jij helemaal uitgezakt erbij zit of niet eens naar de ander kijkt, let daar goed op. Een positieve stemming hebben kan heel goed helpen, alleen maar al een glimlach kan al veel doen naar de ander. Voor de rest moet je zoals benoemd jezelf blijven. Uiteindelijk als jij deze tips veel te letterlijk neemt kan het er nep uit zien en kan het onnatuurlijk overkomen. Hiermee moet je ook met je vragen letten en met de manier van praten, het is nu niet zo dat je alleen maar vragen moet stellen. Soms vergeten mensen dat de date ook gewoon een normaal mens is. Dit wordt vaak genegeerd. Praat over gepaste dingen met de ander hoe jij het normaal zou doen en stel vragen waarbij je echt over haar geïnteresseerd bent.

5. De gouden tip

Tot slot is de gouden tip dan echt om gewoon jezelf te blijven en kalm te zijn. Dit kan al een heel end helpen, zo zie je er niet nerveus uit en heel erg zelfverzekerd. Wees ook altijd beleefd. Pas als je de ander een paar keer weer ziet en elkaar steeds bij elkaar hebt dan merk je ook dat je steeds comfortabeler wordt met de ander. Hierdoor is natuurlijk de eerste keer wel moeilijk, maar zolang je maar jouzelf blijft moet alles goed komen.